top of page

Tips voor thuis

In deze tijd is iedereen gewend aan directe voldoening: alles kan in een kwestie van een seconde gegoogeld worden. Maar het verwerven van ware wijsheid en kennis kost tijd. De mindfulnessoefeningen geven resultaat en verdieping door voortdurende inzet. Je moet het blijven doen om het effect ervan te blijven ervaren. Oefeningen geven niet altijd meteen resultaat. Net als bij het leren van een taal of het bespelen van een instrument is geduld nodig. Een rups wordt ook niet in één dag een vlinder. Oefening baart kunst.

De kinderen die de training 'Aandacht werkt!' volgen, kunnen thuis verder met de oefeningen uit het boek 'Stilzitten als een kikker'. Dit boek loopt synchroon met de training en speciaal ontwikkeld voor het kind en hun ouder. Achterin het boek zit een cd met de belangrijkste basisoefeningen. Naast de oefeningen op de cd staan er aanvullende uitgeschreven oefeningen in het boek die je met je kind kunt doen. Ze vormen de kern van mild en aandachtig leren zijn op elk moment van de dag. 

Ouders die thuis mindfulnessoefeningen willen doen en graag extra informatie willen, krijgen hier op de voorlichtingsavond tips voor. Er wordt dan onder andere besproken over waar, hoe en wanneer het kind de oefeningen het beste kan doen. Ook wordt er aandacht besteed aan het omgaan met kinderen die weerstand voelen en hoe je na de oefening de ervaring van het kind bespreekt. 

bottom of page